Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Бившият санитарен лекар на Русия, депутатът от Държавната

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgБившият санитарен лекар на Русия, депутатът от Държавната
Коментари Харесай

Елитен лекар на Русия за смъртта на Юрий Лужков: Това не беше операция, а преглед

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Бившият хигиеничен доктор на Русия, депутатът от Държавната дума и сътрудник на Юрий Лужков - Генадий Онищенко, съобщи за Life.ru, че някогашният кмет на Москва е умрял по време на коронарна ангиография.

Това е елементарна кардиологична процедура, която оказва помощ да се диагностицира коронарна болест на сърцето.

" Това не беше даже интервенция, а обзор – коронарография. ", посочи Онищенко.

Коронарната ангиография всъщност съставлява рентгенова фотография с контрастност, пред която пациентът се инжектира с вещество в лявата и дясната коронарна артерия благодарение на специфичен катетър. Обикновено процедурата се прави под местна упойка, защото не предизвиква сериозен дискомфорт по време на осъществяване, а пациентът е в схващане и е в положение да поддържа връзка със експерта, извършващ процедурата.

Какво тъкмо се е объркало по време на процедурата, която е направена на Лужков, към момента не се знае. Онищенко изрече съболезнования във връзка със гибелта му.

„ Той беше жител, който не беше апатичен към родината си, която за него се наричаше Москва. Това беше човек, който в най-трудното безвремие за страната ни се появи на мястото на кмета и първо изведе Москва от повърхностно положение и запушване, а по-късно го впрегна, с цел да се реформира, развива и даже възвръща някъде. ”, допълни Онищенко.

Последният добави, че Лужков е подложен на критика доста, само че въпреки всичко си е вършел работата, като влагал големи старания от сърце: „ Той обичаше Москва и по собствен метод тя също го обичаше. “

Според източник на Life.ru гибелта на Лужков е настъпила към 9:00 часа немско време (около 11 московско време) вследствие на сърдечна тампонада, синдром на остра сърдечна непълнота. Същият източник отхвърля ​​версията за проблемите с анестезията.

Както писахме, някогашният кмет на Москва Юрий Лужков почина днес в клиника в Мюнхен на 83 години. 

Юрий Михайлович Лужков е руски и съветски общественик и политик, цялостен притежател на Ордена за заслуги към Отечеството, подобаващ химик на РСФСР, подобаващ строител на Руската федерация. Той заема поста кмет на Москва в продължение на 18 години: от 1992 година до 2010 година

Превод: „ Петел ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР